My Blog List

Saturday, May 7, 2011

KINAH NANGIS!!!!KENAPER?????

Pada tanggal 27 april yang lepas......kitorang(it's means saya,mady,tikah,sue n others) telah PLAN lar nak wat kejutan simple2 jer kat sahabat ku yang paling cute n disayangi nie(sakinah cd ahmad).......SO.....

Alkisah yer bermulalah............................

Bila saya ngan mady(NAMA GLAMOUR) terpaksa balik cuti awal,so kitorang berdua ni X sempat nak join diorang punyer PLAN nk sambut biirthday kinah!!!!so...wat to do...

KENALAH SAMBUT AWAL.......
kelahiran sahabatku pada tanggal 27 jadilah lahir awal sehari iaitu....26 APRIL 1992.kah2...xder ar,gurau jer....:)

26 APRIL ......nak sambut birthday,kenalah cari kek....so,pergilah kedai kek....(LOTTI SHOP OUR CHOICE).we got e best cake....thats my choice!!!yeah...man!!!(usher punye trademark).Tapi!!!!!
sebelum beli kek tu,waduh.....banyakyer dugaan!!!
" sesungguh yer,seseorang manusia itu akan diuji mengikut kemampuan yer...isn't"
MISALYER......(ketika berada di depan peti yang penuh dengan kek yang pelbagai jenis):

kitorang bertiga ditugaskan utk beli kek:

mady:ehm....kiter nak pilih yang mana satu nie(sambil wat muker confuse style dier lar)

esyah:saya tak kisah...korang pilih ar,ambik jer yang mana pown(janji sedap!!!)

tikah:saya pown tak kisah.....

mady:a'ah...pilih jer,saya tak kisah(repeated blk ayat aku....)

esyah:tikah....kek yang wak beli time birthday fariyah dulu tu best x....

tikah:Oow...yang tu best.memang best,tapi kiter cuber lar yang laen pulak...

esyah: nak yang mana mady....

Mady:pilih ar....tak kisah...(waduh...repeated lagi)

esyah:nak yang nie(tunjuk kat kek cklat berbuah)....tapi,harga x berkenan lar.....

tika:yang nie pown bezz gak(kek coklay putih)

esyah:yang nie lar....


tikah:klu yang nie....

esyah:nak yang nie jugak...

tikah:jom ar...try yang nie....

 esyah:yang nie lar....nak coklat!!

tikah"try yang nie pulak...unik sket!!

SELEPAS BERMAEN YANG ITU,YANG INI..... AKHIRYER...

tikah:EHM.....mady.....wheres one?

mady: ehm...saya ikut jer...X KISAH.....(waduh....repeated lagi ).

RASA YER...HABIS PETI KEK KAT KEDAI TU KITORANG MAEN PUSING2.....
AND...TANPA DISEDARI,DARI CERMIN LUAR LOTTI SHOP SISWA(MYVI GENG) KELAS KITORANG POWN DER KAT CITU......
HAHA...TGK DARI GAYA MUKA(MESTI DIORANG FIKIR...WADUH!!BELI KEK POWN NAK CEREWET KER...
X KISAH......

LASTLY!!!!!!!!!!!!
WE GOT OUR CHOICES...HEHE.YUMMY!!


 
BEFORE

AFTER
PASTU.....
JENG2.......
TIME YANG DINANTIKAN!!!!!!!!!!!!!!

biler sampai jer di kolej,barulah terfikir.......macamana nak start nie......
yang laen smua sibuk nak gi panggil kinah.......abis tu saper yang nak wat surprise....WADUH....
AKU N MADY KER.....ape2 jelah......

melangkah lar kami ker bilik BK13............
sambil ambik ketenangan menghidup udara segar(akon je pown)......................
SOMEONE.....antar message........
"kitorang nak sampai dah nie...ready ar korang....."
belum sempat habis rehat.........
aku pandang ker luar pintu........WADUH.....dengan selamber yer diorang jalan........
Kinah memang tak suspect aper2......(sebab sue(nama glamour gak) bagitau dier,Puan su.....kitorang punyer 'sweet lecture'.......nak jumper.......
Almaklum lar....time tu der prob tentang mslh MKK.........

BACK TO e REAL SITUATION!!!!

sambil melompat2 dalam gelap.......
saya:mady....macamana nak stak nie.....cepat2.....

mady nie duk pusing cini,pusing sana......
bikin pening saja....

mady:ah....X TAHU....woi diorang nak sampai dah.......(lagi beberaper langkah jer lagi)

SUSPEN2!!!!!

dengan cepat yer saya pergi menyorok di belakang pintu.....(dalam gelap,sambil pegang kek....ha2,x leh luper wok!!!)

mady:habis tu saya nak duduk mana????(setelah cuba nak menyorok tapi x muat....ahahaha)

esyah:pergi2.......

mady pown dengan cepat pergi duduk dekat kerusi depan skali sambil menundukkan kepaler......(xder cara dah....last choice!!!)
Aku dalam hati.....PELIK......dier nie nak wat aper........

PINTU POWN DIBUKA.......

Dengan sepontan yer 'GREAT IDEA' datang.......
biler kinah kata............
"EH...KENAPER NGAN MADI TU....MADI...KNAPER DUK DALAM GELAP...
 MADI.......X YAH LAR WAT MACAM NIE......."
madi menundukkan kepale yer..........(feeling wok!!!)

sue:madi....jangan macam nie.....klu der mslh kongsi ngan kitorang.....tak bagus pendam sowang2.....(sambil diperhatikan oleh yang laen)

masih dalam gelap...........aku yang duduk belakang pintu raser nak pecoh perut!!!!

LAMPU DIBUKA....KITORANG POWN JERIT SAMER2.....
"KINAH!!!!HAPPY BIRTHDAY!!!!!"
haha......dengan x suspect aper2....kinah x mampu ucap aper2.........
pastu aper lagi.............NANGIS LER.............
hahahaa............
SI DIA...TIME NANGIS!!!

SO.....................
kitorang pown teruskan lah agenda kitorang seterus yer.............
PERFECT N BEAUTIFUL DAY......................

THE END!!!!!!!!!!!

1 comment:

  1. waa..romanticly..huhu..klu kat kolej kitaorg diorg bukan nk sambut camnie..duk main baling tepung nga telur jer..habis kotor..happy besdy kinah ^^

    ReplyDelete